Glikolskābe

Komentāri
Labi pazīstama estētiskajā medicīnā glikolskābe ir kļuvusi par kosmētikas sastāvdaļu. Pīlinga vai krēma sastāvā, sejai un ķermenim, tā palīdz saudzīgi noņemt atmirušās šūnas, dara ādu gludu un mirdzošu.

Kas ir glikolskābe?
Glikolskābe citādi saukta par alfa- hidroksilskābi ir viena no AHA jeb augļskābju kopas. To iegūst no cukurniedrēm.

Glikoskābes īpašības
Glikoskābe nokļūstot uz ādas izjauc atmirušajās šūnās lipīdu saites, līdz ar to atklājot zem tām jauno ādas slāni.

Glikolskābes priekšrocības
Piemīt eksfoliējošas īpašības, kas ierindo to estētiskās medicīnas līdzekļu skaitā, jo tie ir mazāk abrazīvi. Tā iesūcas ātrāk un efektīvāk. Eliminējot atmirušas šūnas, glikolskābes uzlabo epidermas izskatu, izlīdzina grumbas, samazina hiperpigmentāciju. Paralēli tūlītējam efektam tā palīdz paātrināt šūnu atjaunošanos. Mitrinoša iedarbība.

Lietošana
Liela deva AHA var kairināt gļotādu un ādu. Ieteicams vērst uzmanību uz devām un izvairīties no intensīvas lietošanas. Tūlīt pēc lietošanas svarīgi izvairīties no saules stariem. Lietojot produktus, kuru sastāvā ir glikolskābe, ieteicams lietot līdzekļus ar UVA/UVB saules aizsargfiltriem.

Cosmetiquemag N°88/ Mai 2008
GlikolskābeGlikolskābe

Komentāri (1)

Rādīt komentārus augošā secībā
  • Elza, 2016-04-25 16:46:09

    Lielisks apraksts - glikolskābes iedarbība uz ādu ir kļuvusi krietni skaidrāka :)
    Varu ieteikt nelielu papildinājumu pīlingu tēmā iepazīt:
    http://nofrete.lv/pilings

Vārds:
Komentārs:
 Drošības jautājums:divpadsmit plus divpadsmit =