sausi vai pusšķidri speciāli apstrādāti produkti ar augstu uzturvielu koncentrāciju; izmanto ātrai ēdienu vai dzērienu pagatavošanai. Sausie PĀRTIKAS KONCENTRĀTI : biezputras, zupas, ķīseļi, krēmi, želejas, kā arī piena, krējuma pulveri. Šķidrie PĀRTIKAS KONCENTRĀTI: piens, krējums, kafija, kakao; tie iebiezināti ar cukuru (vairāk nekā 50% ) vai bez tā. Pie PĀRTIKAS KONCENTRĀTI pieder arī auzu un kukurūzas pārslas, kukurūzas nūjiņas, cepti kartupeļi, miltu maisījumi kēksiem u.c. Pārtikas koncentrātus ērti lietot ekspedīcijās, tūrisma pārgājienos, izbraukumos. PĀRTIKAS KONCENTRĀTI nedrīkst lietot uzturā ilgstoši, jo, tos uzglabājot, zūd vit-i. PĀRTIKAS KONCENTRĀTI uzglabā 3— 12 mēn. temperatūrā, kas zemāka par 20°.
  • Komentāri: 0 no 0

Pievienot komentāru